top of page

Maatje worden  

Naast onze vrijwilligers bij Klets & Koek zijn er ook vrijwilligers actief als maatje. Dit zijn één-op-één contacten waarbij de nieuwe Zwollenaar optrekt met een Nederlander. Dit gebeurt in een informele setting. Bijvoorbeeld bij iemand thuis of onder het genot van een koffie in de stad. Bij het vinden van het juiste maatje wordt er vooraf altijd een kennismakingsgesprek gepland om elkaar beter te leren kennen en zo een perfecte match te organiseren. 

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden maar komen de Klets&Koek-momenten je niet goed uit? Word dan maatje en plan je eigen tijd. 

WhatsApp Image 2022-01-10 at 14.36.36 (1).jpeg

Selam uit Syrië is een echte doorzetter. 

Ondanks jaren van rouw en tegenslag bleef ze altijd doorzetten. Met als hoofddoel: werken in de zorg.

Het doel begint steeds dichterbij te komen, maar verslagen schrijven blijft moeilijk. Hoe schrijf je dingen nu netjes op en wanneer lopen de zinnen goed?

Inmiddels vordert haar eigen zwangerschap en lijkt het Selam gezellig om met een andere moeder over baby’s te kletsen. 

 

Help jij Selam een eindje op weg met haar verslagen en babypraat? 

WhatsApp Image 2022-01-10 at 14.36_edited.jpg

Wil je weten hoe de prachtige bloemrijke Arabische taal vertaalt wordt door Google Translate? Dan moet je appen met deze oudere Syrische meneer. Leergierig en vol belangstelling naar jouw leven, jouw werk en interesses.

De vrouw van deze meneer praat heel graag over haar kinderen en kleinkinderen. Op deze leeftijd is inburgeren niet makkelijk. Je lijkt overal tussen te vallen en alles gaat via de computer.

En een computer is leuk maar echt contact is veel fijner. Samen op de bank Nederlands oefenen. Syrische koekjes te eten en bij mooi weer een rondje door de wijk. Het is fijn als je ook af en toe samen met deze mensen de computer aanslingert en samen de mail leest.  Zie jij het jezelf al doen? 

WhatsApp Image 2022-01-10 at 14.36.37 (3).jpeg

Arsema woont maar een jaar in Zwolle.

Samen met haar peuter woont ze in bij familie. Dat valt niet altijd mee. Het is altijd druk en chaotisch.

Arsema zoekt een maatje. Een gezellige vrouw om samen, al wandelend, Nederlands te oefenen. Of samen lekker naar de markt te gaan. Iemand die even wil meehelpen moeilijke brieven te lezen. 

Iemand die haar zoontje van twee wil voorlezen uit zijn favoriete prentenboek. Iemand om een leuke tijd mee te hebben. Ben of ken jij degene waar Arsema naar uitkijkt? 

WhatsApp Image 2022-01-10 at 14.37.07 (1).jpeg
bottom of page