top of page

Iets voor jouw cliënt? 

Begeleid jij mensen voor wie Nederlands een nieuwe taal is? Stichting Present Zwolle zet zich samen met vrijwilligers in voor nieuwkomers. We organiseren Klets&Koek, maar zetten ook maatjes in voor individuele hulpvragen. Neem gerust contact op als je wilt weten of we iets voor jouw cliënt kunnen betekenen.

Klets & Koek is een laagdrempelige plek waar anderstaligen en Nederlanders samen komen om de taal te oefenen. Ontmoeting staat centraal en daarbij oefenen we de taal. 

Iedereen is welkom, op de ochtendgroepen zijn kinderen ook welkom. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, werken we niet met een deelnemerslijst. Mensen zijn vrij om te komen en bijvoorbeeld hun buren of vrienden mee te nemen. 

 

Bij Klets & Koek gaan vrijwilligers samen met de deelnemers aan de slag met het aanwezige oefenmateriaal. Maar er wordt ook geholpen met huiswerk, het doornemen van post of praktische vragen die deelnemers hebben. Het zijn geen groepslessen. Communicatie gebeurt via appgroepen, daar delen we informatie die belangrijk kan zijn. 
 

Alle etniciteiten zijn welkom. Er komen bij ons mensen uit Turkije, Jemen, Eritrea, Syrië, Pakistan, Afghanistan, Iran, Oekraïne etc.

Meedoen?

Is Klets & Koek iets voor iemand die je kent? Je kunt mensen opgeven door binnen te lopen bij een van onze Klets & Koek-groepen of contact op te nemen met onze coördinatoren Maartje of Nicolien. Zij zorgen ervoor dat de persoon door ons wordt opgevangen.

bottom of page